PERFÜZÖR CİHAZI
 
Perfüzör Cihazi
Perfüzör Cihazı Dozlu
 
VOLÜMETRİK İNFÜZYON POMPASI
 
İnfüzyon Cihazı
Şeffaf PVC İnfüzyon Hattı
Şeffaf Standart İnfuzyon Pompa Seti
 
ABR TARAMA
 
ABR Tarama Cihazı
Yenidoğan İşitme Tarama Programları için
SARFSIZ ABR Tarama Cihazı
Yenidoğan İşitme Tarama Programları için
(AUTOMATIC AUDITORY BRAINSTEM RESPONSE)
 
ODİYOLOJİK SESSİZ KABİN
 
Tek Cidarlı 130X130 Odiolojik Sessiz Kabin
Tek Cidarlı 150X150 Odiolojik Sessiz Kabin
Çift Cidarlı Odiolojik Sessiz Kabin
 
KOLPOSKOP
Kolposkopi Cihazı
Dijital Kolposkopi Cihazı
 
AMELİYAT MİKROSKOBU
 
Ameliyat Mikroskobu
Göz Ameliyat Mikroskobu
KBB Muayene Mikroskobu
KBB Ameliyat Mikroskobu
Plastik Cerrahi Ameliyat Mikroskobu
Dental Cerrahi Mikroskobu
TESE Mikroskobu
Veterinerlik Amaçlı Ameliyat Mikroskobu
 
ODYOMETRE
 
Klinik Tip Odyometre Cihazı
Klinik Tip Çift Kanallı Odyometre Cihazı
 
TİMPONOMETRE
 
Klinik Tip Timpanometre Cihazı
Yüksek Frekanslı Timpanometre Cihazı
 
RADYOFREKANS CİHAZI
 
Radyofrekans Cihazı Moleküler Resonance Generatörü
Aplikatör
 
 

ŞEFFAF PVC İNFÜZYON HATTI TEKNİK BİLGİLERİ

indir

  1. Teklif edilecek line medikal PVC’den üretilmiş olmalı, Lateks ve DEHP içermemelidir.
  2. Line M/F uçlara ve en az 150cm olacaktır.
  3. Line en az 6 bar  basınça dayanıklı olacaktır.
  4. Line iç çapı en fazla 1.5mm, dış çapı ise 2.6mm olmalıdır.
  5. Line en az 5 yıl miladlı olacaktır. Line’ın üzerinde bütün etiket bilgileri Türkçe olacaktır.
  6. İstenen bütün bilgiler line’in üzerinde yazılı olacaktır.
  7. Teklif edilen line ile birlikte 50 cc’ lik çift bariyerli şeffaf perfüzör enjektörü verilecektir.
  8. Bu enjektörler %0,5 mekanik ve %2 akış hassasiyetini sağlamak için birebir cihaza kalibre edilmiş olacaktır. Yanlış göndermeden kaynaklı yaşanacak problemlerden firma sorumludur.
  9. Enjektörler luer lock özellikli olacaktır.
  10. Enjektörler 3 parçalı ve üzerinde en az 14 G iğneli, polipropilen özellikte perfüzör enjektörü olacaktır.
  11. İhale sırasında bu enjektörlerden ikişer adet numune verilecektir. Verilen numune enjektörler aynı marka olacaktır. Enjektörlerde oluşabilecek risklerden sorumlu olunması açısından firma, yetkili satıcısı olduğunu belgeleyecektir. Belgeleyemeyenler ihale dışı olacaktır.
  12. Setleri teslim edecek firma setlerin %10’u kadar ışığa dirençli set verecektir.
  13. Setleri veren firma her 250 sete karşılık aşağıdaki özelliklerdeki cihazı bir yıl boyunca kullanım için hastaneye bırakacaktır.
  14. Cihazın üst kısmında taşınmasını sağlayacak bir taşıma bölümü olmalıdır. Bu kulptan elle tutularak taşınabilmelidir.
  15. Cihaz hasta ile birlikte elde de taşınabilme durumu için üst kısmında tutma bölümü olmalıdır. Bunun için ayrıca bir aparat veya taşıma mekanizmasına gerek kalmamalıdır.
  16. Cihazın infüzyon standına sabitlenmesini sağlayacak klemp sistemi olmalıdır. Klemp sistemi istendiğinde yatay ve dikey pozisyona sadece bir seçim mandalı ile gelebilmelidir. Tak-çıkar şeklinde olmamalıdır.
  17. Cihaz Türkçe menülü olmalıdır.
  18. Cihazın mekanik hassasiyeti en fazla %0,05 akış hassasiyeti ise en fazla %2 olmalıdır.
  19. Cihazın otomatik şırınga yükleme özelliği olmalıdır. Bir tuşa basılarak enjektör piston tarafından kavranmalıdır. Bu esnada sıvı kaçırması olmamalıdır.
  20. Cihaz farklı marka enjektörler ile sorunsuz çalışabilmesi için önceden bu şırıngalar kalibre edilmiş olmalıdır. Cihaz seçilen enjektörü kontrol ederek doğru ise otomatik şırınga yükleme işlemine başlamalıdır.
  21. Cihazın infüzyon hacmi 0.1-9999ml aralığında ayarlanabilmelidir.
  22. Cihaz, en az 0.01-2000 ml / saat aralığında infüzyon yapabilmelidir.
  23. Gönderme hızı 0.01-99.99ml/s aralığında 0.01ml/saat lik basamaklarla, 100-999ml/saat aralığında ise 0.1ml/saat basamaklarla ayarlanabilmelidir.
  24. Gönderme oranı 0.1-99.99ml aralığında 0.01ml lik basamaklarla, 100-999ml aralığında ise 0.1ml  basamaklarla ayarlanabilmelidir.
  25. Cihazın sağladığı akış hızı 5 ve 10ml‘lik şırınga için en az 0.01-600ml/saat, 20 ml.’lik şırınga için en az 0.1-1000 ml/saat, en az 30 ml.’lik şırınga için 0.1-1400 ml/saat ve 50 ml.’lik şırınga için en az 0.1-2000ml/saat arasında olmalıdır.
  26. Cihazın anti-bolus sistemi olmalıdır. Oklüzyon durumunda şırınga piston tutucu şırıngayı geri çekerek fazla basıncı almalıdır. Bu işlem yapılırken ekrandan izlenebilmelidir.
  27. Cihazda, infüzyona ara verilmeden hız değişikliği yapılabilmelidir.
  28. Cihaz, 5, 10, 20, 30, 50 ml enjektörler ile kullanılabilmelidir.
  29. Cihazın içine en az 10 farklı marka iç piyasada bulunan enjektör 5, 10, 20, 30, 50 ml’lik olarak kalibre edilmiş olmalıdır. Böylelikle hatalı gönderim olasılığı kalmamalıdır.
  30. Kullanılan enjektör markası ve çeşidi cihaz içindeki enjektör menüsünden seçilebilmelidir. Böylelikle yanlış bir seçim ortadan kalkmış olacaktır.
  31. Cihazda, 1 dakika ile 200 saat arası zaman ayarlanabilir.
  32. Hız, giden volüm veya zaman değerlerinden herhangi ikisi cihaza girildiğinde üçüncü değer cihaz tarafından otomatik ayarlanabilmelidir. Veya sadece gönderilecek hız seçildiğinde işlem yapılabilmelidir.
  33. Cihazda, infüzyon devam ederken, gelişen yeni tedavinin daha sağlıklı takip edilmesini sağlamak için tüm veriler silinerek sıfırlama yapılabilmeli böylelikle yeniden bütün bilgiler toplanabilmelidir.
  34. Cihazda, infüzyona yeniden başlarken veya batarya değişiminden sonra bir önceki tedavinin tekrarı veya devamı için başlangıç menüsünden son tedavi seçilebilir.
  35. Cihazda son 2000 tedavi gün, saat, dakika ve saniye olarak tüm detaylı işlemleri ile birlikte hafızada saklanabilmelidir. İstendiğinde bu bilgiler ne zaman alarm vermiş vb. cihaz üzerinden tek tek kontrol edilebilmelidir.
  36. Cihazda bolus 0,1-2000 ml./saat  arası ayarlanabilmeli, istenilen miktar otomatik ve manuel olarak tek tuşla verilebilmelidir.
  37. Her 1ml bolus yapıldığında cihaz kullanıcıyı uyarmalıdır.
  38. Bolus yapıldıktan sonra otomatik olarak cihaz kaldığı yere geri dönmelidir.
  39. Bolus volümü ve süre girildikten sonra bolus hızı cihaz tarafından otomatik olarak hesaplayabilmelidir.
  40. Cihaz tek tuşa basılarak standby (bekleme) moduna geçebilmelidir.
  41. Cihaz oklüzyon basıncı en az 11seviyede seçilebilmelidir.  OklüzyonBasınç alarmından sonra bolus volümü otomatik olarak azalarak infüzyon durmalıdır.
  42. Oklüzyon başınc aralığı en az 50-1000mmHg aralığında olmalıdır.
  43. Cihaz ekranında oklüzyon başınç grafiği yer almalıdır. Basınç grafiği üzerinde set edilen oklüzyon seviyesi ile reeltime oklüzyon seviyesi aynı anda görülebilmelidir.
  44. Cihaz gönderim hatalarını engellemek için en fazla %0,5 teknik hata ile çalışmalıdır.
  45. Cihazda, optik ve akustik alarmların yanında cihaz displayinde yazılı alarm mesajları ve yardımcı metinler yer almalıdır. Cihaz ön panelinde alarmlar için renkli ışıklar (LED) yer almalıdır.
  46. Cihaz ekranında; hız,  cihazın elektrik/akü bağlantı durumu, infüzyonun devam edip etmediği, akü durumu, oklüzyon basıncı, hat sıkışıklık basıncı, cihazın alarm nedeni, ilaç ismi, seçilen şırınga boyutu ve markası aynı anda görülebilmelidir.
  47. Cihazda enjektör boş, hatırlatma, basınç çok yüksek, akü boş, standby (bekleme), enjektör tutucu açık, enjektör doğru yerleştirilmemiş veya hiç yerleştirilmemiş, infüzyon sırasında sürücü mekaniklerine herhangi bir etki mevcut, personel çağrı bağlantısı ve teknik hata alarmları mevcut olmalıdır.
  48. Cihazda ön alarm özelliği olmalı ve ön alarm süresi 1-30 dakika aralığında seçilebilmelidir.
  49. Ses alarm seviyesi en az 6 kademede ayarlanabilmelidir.
  50. Cihazda istendiğinde KVO modu aktive edilebilmelidir.  KVO hızı 0.1ml/saat ile 5.0ml/saat aralığında seçilebilmelidir.
  51. Cihazda, hemşire çağırma sistemi, ambulans için 12V DC besleme girişi, PCA hasta kontrol kumanda girişi, merkezi infüzyon sistemi bağlantı ve yazılım yükleme girişi özellikleri olmalıdır.
  52. Cihaz opsiyonel olarak PCA(Ağrı pompası) özelliği yüklenebilir olmalıdır.
  53. Hastane standartizasyonu sağlamak için opsiyonel alınacak dok istasyonuna aynı marka infüzyon ve ağrı poması da bağlanabilmelidir. Bu cihazlar da aynı Türkçe yazılımı sağlamalıdır.
  54. Cihazın ambulansta kullanılması için opsiyonel ambulans montaj kiti olmalıdır. Cihaz ambulanslarda kullanılması için EN-1789 normuna sahip olacaklardır.
  55. Cihaz tüm yüzeyleri dezenfekte edilebilir olmalıdır. Üsten sıvı dökülse bile çalışmasını engel olmamalıdır. Bu amaçla bağlantı yerleri özel yuvalı ve silikon şeritle korunmuş olmalıdır. Enfeksiyon oluşabilecek yüzeye sahip olmamalıdır.
  56. IEC/EN 60601-2/24’e göre doğruluk sapma payı 0.01-2000ml/saat aralığında ± %2 olmalıdır. Özellikle yenidoğan servislerinde bu oran önemlidir.
  57. Cihazda, medikasyon hatalarını önlemek amacıyla en az 120 ilaç hafızası mevcut olmalı, bu ilaçlar üzerinde istendiğinde değişiklik yapılabilmelidir.
  58. Cihazın serum askısı ve barlara vb. asılması için yatay ve dikey pozisyona tek mandalla gelebilen serum askı aparatı olacak ve her cihazın üzerinde bir adet serum askı aparatı ve elektrik besleme kablosu verilecektir.
  59. Cihaz istendiğinde merkezi infüzyon sistemi bağlanabilecek yapıda olmalıdır. Bunun için cihaz üzerinde herhangibir modifikasyona ihtiyaç duyulmamalıdır. Sadece opsiyonel alınacak bir yazılım programı yeterli olmalıdır.
  60. Cihaza opsiyonel doz hesaplama modu yüklenebilmelidir. Bu sayede ng, mg, mg, mU, mU, U, nmol, mmol, mol/kg/dakika, saat, 24 saat, ml/saat, değerleri istendiğinde seçilebilmelidir.
  61. Cihazın opsiyonel sürekli infüzyon modunun yanında kesik infüzyon, profil infüzyon modlarıda eklenebilmelidir. Böylelikle istendiğinde 24 basamağa kadar kesik infüzyon yapılabilmeli ve uygulanacak farklı tedavi yöntemleri bir defada girilebilmelidir.
  62. Opsiyonel olarak cihazın 2’li, 4’lü, 6’lı ve 8’li dok istasyonları bulunmalıdır. Böylelikle farklı servislerde farklı amaçlarla cihazlar tek bir sistem gibi kullanılabilmeli ve kablo karışıklığı oluşmadan tek bir elektrik bağlantısı ile çalışmalıdır.
  63. Opsiyonel olarak alınacak dok istasyonlarına aynı marka perfüzyon, ağrı pompası ve infüzyon cihazı montajı yapılabilmelidir. Böylelikle kurumda bir standartizayon yapılabilmeli ve az yer kaplamalıdır.
  64. Kurumda standartizasyon oluşması için alınacak dok istasyonlarına uyumlu ağrı pompası ve infüzyon pompası da takılabilmelidir. Firma buna ilişkin belgelerini sunmalıdır.
  65. Türkiye yetkili satıcısının TSE Hizmet Belgesi bulunmalıdır. Bünyesinde en az 1adet biyomedikal veya elektronik mühendisi çalıştırmalıdır. Firma ihale sırasında bunu belgelemelidir. Arıza durumunda cihaza en az 4 saatte müdahale edilmelidir.  Arızalı cihaz 3 gün içinde yapılmalı veya yerine yenisi verilmelidir.

 

indir